Kalorifere.ro
Info line:
0729.242.626 - 021.330.3272
0

Termostat de ambient cu radiofrecventa Logictherm C3 RF


Opinia clientilor:
3.88 / 16 voturi
Cod produs: LOGIC3RF
Producator:  Logictherm
Pret: 180.00 lei   (Tva inclus)
Doi ani garantie
Doi ani garantie

Garantia este acordata de producator numai pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Livrare in toata tara
Livrare in toata tara

Produsul care poarta aceasta sigla poate fi livrat in toata tara prin firma de curierat rapid.
Specificatii

Termostat de ambient digital neprogramabil cu transmisie radio Logictherm C3 RF.


Termostatul de camera Logictherm C3RF este adecvat pentru comanda unui aparat de încalzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de încalzire centrala comercializate în România si Uniunea Europeana, indiferent de tensiunea de comanda (24V sau 230V). Termostatul comanda aparatul de încalzire sau de climatizare astfel încât temperatura ambianta sa fie mentinuta constanta la valoarea dorita de dvs.
Precizia mare a termostatului asigura CONFORT în locuinta sau biroul dvs., precum si ECONOMIE la cheltuielile cu energia.
Termostatul Logictherm C3RF este mobil, nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, el este un emitator care trimite semnale de radiofrecventa receptorului (un modul fix în legatura directa cu  cazanul de încalzire). Receptorul primeste semnalele de la termostat si comanda pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat între receptor si cazan.
Termostatul poate comanda un aparat de încalzire sau de climatizare.
Termostatul poarta un numar de serie de fabricatie. Acelasi numar este trecut si pe receptor. Cu alte cuvinte termostatul (emitatorul) si receptorul, sunt perechi. Termostatul emitator si receptorul sunt reglate din fabrica sa lucreze pe aceeasi frecventa si au acelasi cod de adresa, cu scopul de a comunica numai între ele.
Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata acestora de viata, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o anumita periodicitate.
Termostatul cu comanda în radiofrecventa este mobil. Din acest fapt rezulta câteva avantaje, si anume:
- nu necesita pozarea unui cablu electric, se evita deranjul în cladire;
- permite gasirea, prin încercari, a locului optim de amplasare al termostatului;
- este adecvat situatiei în care destinatia lui se schimba, de pilda, ziua este folosit în sufragerie, seara este mutat în dormitor.
Raza de actiune este de aproximativ 50m în spatiu deschis si de aproximativ 30m într-o cladire, fiind influentata de structura cladirii. Raza de actiune este mult redusa daca undele întâmpina structuri metalice, beton armat etc.
Daca se întrerupe tensiunea de alimentare de la retea, receptorul va comanda decuplarea cazanului, care oricum nu poate functiona în lipsa curentului electric. Dupa ce reapare tensiunea retelei, termostatul si receptorul vor continua, dupa câteva minute, derularea programului prescris.
Butoanele de actionare ale termostatului sunt vizibile în fotografia de pe coperta. Este usor de exploatat, deci nu necesita cunostinte de specialitate. Citirea cu atentie a acestor instructiuni va va aduce satisfactia utilizarii în cele mai bune conditii a produsului de fata.
1. AMPLASAREA TERMOSTATULUI
Termostatul este mobil,dar este important sa îi gasiti locul optim în încapere. Temperatura pe care o sesizeaza va sta la baza deciziilor pe care le ia în comanda cazanului. Va lucra bine, daca temperatura sesizata de el va fi reala si nu una influentata de o sursa de caldura sau de frig, cum ar fi un
televizor, frigider, veioza, razele soarelui, horn, fereastra sau usa de la intrare. Înaltimea optima este la 1,5m de podea, în zona de circulatie naturala a aerului. Nu-l amplasati pe un perete exterior.
Termostatul poate fi folosit în suportul lui sau montat pe perete. Consultati specialistul dvs. de instalatii, daca radiatoarele sunt prevazute cu robineti cu cap termostatat.
Sensibilitatea de comutare reprezinta diferenta dintre temperatura reglata si temperatura la care termostatul comuta, cupleaza sau decupleaza cazanul. Sensbilitatea termostatului este de ±0,2°C.
Adica daca fixam, de exemplu, temperatura ambianta la 20°C, termostatul va inchide circuitul la o temperatura mai mica de 19,8°C si-l va deschide la o temperatura mai mare de 20,2°C. Sensibilitatea de comutare poate fi verificata numai cu un termometru de precizie, nu si prin citirea temperaturii de pe termostat, deoarece precizia de afisare este de ±0,5°C.
Astfel, termostatul afiseaza rotunjit 20,0°C, când temperatura este de 20,0°C si 20,4°C, respectiv afiseaza 20,5°C pentru domeniul 20,5°C-20,9°C.
Functia antiblocare pompa. Cu scopul prevenirii blocarii pompei, la ora 0 si 00 minute, termostatul comanda pornirea cazanului pentru un minut. Comanda este data numai în cazul când timp de 24 ore, termostatul nu a mai dat comanda de pornire.Nota: Imaginile prezentate pe SITE sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, putand conține accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului.

NOTA: Pentru produsele aduse pe baza de comanda este absolut necesar achitarea unui avans minim cuprins intre 30% si 50% din valoarea comenzii.
Parerea cumparatorilor

Adauga parerea ta despre produs:+ 9 -   =

Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile Kalorifere.ro
* Toate campurile sunt obligatorii
Fise tehnice atasate