Kalorifere.ro
Info line:
0729.242.626 - 021.330.3272
0


Specificatii tehnice robineti cu cap termostatat HeimeierHeimeier este simbolul calitatii asigurate de tehnologia germana de vârf, calitate recunoscuta mondial prin obtinerea a patra oara consecutiv a calificativului SEHR GUT.
El se compune din cap termostatat si robinet de radiator. Odata montat pe radiator, robinetul termostatic va face un reglaj continuu, mentinând temperatura interioara la o valoare constanta dorita, indiferent de scaderea temperaturii exterioare.Robinetul cu cap termostatat cu senzor lichid Heimeier:
Forta de inchidere mare, hysteresis mic, timp de inchidere optim;
Regim stabil de reglaj chiar si in cazul unei variatii mici a benzii proportionale (<1K);
Indeplineste toate cerintele normativelor germane EnV si DIN V 4701-10;
Dimensiuni reduse in lungime si diametru;
Carcasa culori diferite cu scala inscriptionata;
Proiectat pentru a fi montat pe robinetele termostatice cu ventil inglobat care au insertie termostatica cu sistem de cuplaj pe filet M 30 x 1.5;
Domeniu de reglaj 6°C .... 28°C (43°F .... 82°F );
Limitator de cursa;
Numere marcate pe scala de setare de la 1 la 5;

Eticheta de eficienţa energetica A , pentru robinetele termostatice Heimeier.
Noul sistem european de clasificare a produselor, TELL, pentru etichetarea eficienÅ£ei energetice a robinetelor termostatice, ofera acum un ghid rapid de recunoastere a produselor care pot economisi cel mai mult energia. Dupa testarea cu succes la bine cunoscutul institut de testare a bunurilor de larg consum Stiftung Warentest, liderul de piaÅ£a din Germania , Heimeier, pentru robinete termostatice, întruneste condiÅ£iile de aplicare a sistemului TELL pentru urmatoarele categorii de produse :
Cap termostatic DX
Cap termostatic K standard
Cap termostatic K cu poziţie zero
Cap termostatic K cu scala gradata
Cap termostatic K cu sensor la distanţa, 2m

Aceste produse Heimeier au fost desemnate ca având cea mai buna eficienÅ£a energetica si anume categoria A.
Folosirea pe scara larga a robinetelor termostatice cu eficienÅ£a energetica ridicata este un important pas spre atingerea în viitor a Å£intelor de protecÅ£ie prin climatul interior. Înlocuirea vechilor robinete termostatice din anii 70’ , 80’, este o investiÅ£ie mica cu amortizare rapida luînd în considerare o posibila economie de energie de 10%. Chiar mai eficient, este înlocuirea robinetelor manuale de radiator cu robinete termostatice moderne care pot produce o economie de energie de peste 20%.

În baza acestor fapte, a fost dezvoltat noul sistem de etichetare TELL (Thermostatic Efficiency Label).

Urmatoarele criterii de clasificare sunt esenţiale pentru etichetarea categoriilor de la A la F:
Efectul asupra temperaturii apei;
Hysteresis-ul;
Timpul de închidere;
Influenţa asupra presiunii diferenţiale.

Folosirea sistemului de etichetare este deschisa tuturor producatorilor care recunosc criteriile sistemului TELL. Totusi, numai produsele care respecta normele EN 215, pot fi testate si etichetate astfel.