Kalorifere.ro
Info line:
0729.242.626 - 021.330.3272
0


Izolatie pentru teavaSistemele de instalatii din orice cladire sunt formate dintr-un labirint de tevi, realizate din materiale care sunt bune conductoare. Fie ca esti instalator, proiectant sau doar o persoana fizica aflata in plin proces de renovare, cu siguranta ca esti constient de cat de important este ca tevile sa fie foarte bine izolate. In cazul in care distanta intre teava si mediul inconjurator este mare, temperatura tevii se poate pierde indiferent ca este in apa, aer sau pamant. Umezeala si socurile de orice fel sunt alti factori care ar putea pune in pericol functionarea intregului sistem. Astfel, izolatia trebuie folosita in mod obligatoriu pentru a asigura o lunga durata de viata diferitelor tipuri de instalatii, fie ca vorbim de instalatii de incalzire, racire sau sanitare. Izolatia este recomandata pentru tevile din PPR, cupru sau otel.Izolatia tevilor are ca scop principal protejarea instalatiilor. Acest proces ajuta la evitarea situatiilor in care teava de apa sa inghete sau sa se sparga ca urmare a unui soc. Climaflex ofera izolatie pentru teava din PPR, cupru sau otel sub doua forme: izolatie bara sau izolatie colac. Izolatia bara de la Climaflex are o lungime de doi metri si acopera o gama larga de dimensiuni. Astfel, diametrul interior al izolatiei poate varia intre 15 si 76 de mm, in timp ce grosimea peretelui poate fi de 6 sau de 9 mm. Izolatia bara produsa de Climaflex are multiple utilizari. Astfel, este recomandata pentru izolarea tevilor si conductelor care intra in componenta instalatiilor de incalzire, a instalatiilor sanitare, dar si pentru cele de alimentare cu apa rece. Datorita faptului ca este produsa cu crestatura si crestatura inceputa, punerea in opera se realizeaza fara dificultate. In general, pretul afisat de comercianti este pentru un metru liniar.

Izolatia colac de la Climaflex se pune in vanzare la rola de 10 metri. Diametrul interior este de 15, 18 sau 22 de mm, iar grosimea peretelui este de 4 mm. Realizata din polietilena extrudata, izolatia are un strat suplimentar de polietilena extrudata rosu. Aceasta impiedica umiditatea sa ajunga la teava, protejand in acest fel suprafata de orice tip de leziune externa. Izolatia din polietilena este folosit in sistemele de incalzire si de racire.

Un alt tip de izolatie este cea din elastomer, produsa de compania italiana K-Flex EC Italia. Izolatia pentru teava PPR are forma unui tub gol pe dinauntru, este din material plastic aerat si se face dupa ce tevile au fost montate. Aceasta reduce patrunderea vaporilor de apa, marind durata de viata a tevii si ajutand la cresterea performantei acesteia. Bara are culoarea neagra, o lungime de 2 metri, diametrul interior intre 15 si 64 de mm si grosimea peretelui de 6 – 16 mm. Temperatura minima de lucru este de -45 de grade Celsius, in timp ce temperatura maxima are o valoare de +116 grade Celsius. Are o rezistenta marita la UV si face parte din Clasa 1 din punctul de vedere al comportamentului la foc, adica este greu inflamabila. Izolatia pentru teava PPR este utilizata in sistemele de incalzire si refrigerare.